BOYA SEVK SADECE İSTANBUL İÇİDİR:İSTABUL DIŞI KARGO YAPILMAMAKTADIR.

ENERJİ TASARRUFU NASIL YAPILIR ?

Gönderen eyupesin 18/05/2018 0 Yorumlar

Enerji Nasıl Korunur?

Enerji tasarrufu, çevre üzerindeki baskıyı azaltmak ve elektrik harcamalarını kısmak için önemli bir yoldur. Aletleri kullanmak için ne kadar ihtiyacınız olduğunu yeniden değerlendirmek, sadece gerektiğinde ışıkları kullanmak ve evinizi yalıtmak gibi önlemler almak, karbon ayak izinizi azaltmaya yönelik fayda sağlayabilir.

Gerekli Yerleri Aydınlatın

Evinizde bir "aydınlık oda" oluşturun. Güneş battığında, evinizde sadece bir merkezi odada ışıkları açın ve ailenizi evin etrafına saçılmadan ve her odayı aydınlatmak yerine akşam saatlerini geçirmeye teşvik edin. Sadece bir oda aydınlatmak zamanla çok fazla enerji ve para tasarrufu sağlayacaktır.

Elektrik lambalarını mumlarla değiştirin. Enerjiyi korumak, tüm ışıkları yakmak ve tüm gece boyunca yanmalarını sağlamak gibi, aldığımız günlük rahatlıklara yeni bir yaklaşım getirmektir. Elektrik lambalarını kullanmayı tamamen bırakmak zorunda değilsiniz, ancak haftada birkaç gece mum kullanmak enerji ve para tasarrufu sağlamanın ve enerjiye yaklaşımınızı yeniden değerlendirmek için ilham vermenin harika bir yoludur. Işıkların söndürülmesi için bu pratik nedenlere ek olarak, mumları yakmak, başka kimsenin zevk almasına bağlı olarak ya romantik ya da ürkütücü bir eğlence ortamı yaratır.

Elektrik ışıkları yerine mumları kullanmak için haftada sadece bir gece seçerek işe başlayın. Sağanak, yavaş yanan mumlarla stoklayın, bu da birkaç saat boyunca yeterli miktarda ışık tutacaktır.

"Mum gecesinde", hikâye anlatmak veya mum ışığında okumak gibi elektrik gerektirmeyen aktiviteler yapmaya çalışın.

Mumları ve kibritleri kullanılmadıklarında güvenli bir yerde sakladığınızdan emin olun.

Doğal ışığı kucaklayın. Gün boyunca, güneşi birincil ışık kaynağınız olarak düşünün ve evinizin veya iş yerinizin ışınlarını kullanabilmesi için yeniden düzenleyin. Gölgeleri veya panjurları açın ve otomatik olarak hava yastığına ters çevirmek yerine ışığın akmasını sağlayın.

Bir ofiste çalışıyorsanız, masanızı doğal ışıkla yakılmasını sağlayacak şekilde ayarlamaya çalışın, böylece masa lambası veya tavan aydınlatması kullanmanız gerekmeyecektir.

Evinizde, ailenizin ana gündüz faaliyet alanını en iyi güneş ışığını alan en parlak odada kurun. Elektrik ışığına ihtiyaç duymadan, bu odada çizim yapmak, okumak, bilgisayarı kullanmak ve iyi bir aydınlatma gerektiren diğer etkinlikler gerçekleştirilebilir.

Akkor ampullerinizi değiştirin. Bu eski moda ampuller, enerjilerinin çoğunu ısı üretmek yerine ısı olarak yakarlar. Bunları her ikisi de çok daha verimli olan kompakt floresan ampuller veya LED ampullerle değiştirin.
Aydınlatma ürünleriniz yapisalmarket.com da bulabilirsiniz

Kompakt floresan ampuller, akkor ampullerin yaklaşık 1 / 4'ünü kullanır. Yine de az miktarda cıva ile yapılırlar, bu yüzden yanık olduklarında düzgün bir şekilde attığınızdan emin olun.

LED ampuller diğer tiplerden daha pahalıdır, ancak daha uzun ömürlüdür ve civa içermezler.

Dış ışıkları kullanımınızı en aza indirin. Birçok insan, bütün gece boyunca kalan sundurma ışıkları veya yol lambaları tarafından ne kadar enerji kullanıldığını düşünmez. Işıkları yatmadan önce bırakmak için gerçekten gerekli olup olmadığına karar verin.

Güvenlik amacıyla dışarıdan ışık almak istiyorsanız, sürekli yanan bir hareket dedektörü kullanarak hareket eden bir otomatik ışık almayı düşünün.

Sabahları beklemek yerine, yatmadan önce dekoratif tatil ışıklarını kapatın.

Gün boyunca şarj olan yolu ve bahçe ışıklarını değiştirin ve geceleri sıcak bir şekilde parlayın.

Aletleri Kullanımının Azaltılması

Gerçekten hangi cihazları kullanmanız gerektiğine karar verin. İlk dürtün, "Hepsine ihtiyacım var" demek olabilir. Bununla birlikte, cihaz kullanımınızı azaltarak ne kadar enerji tasarrufu yapabileceğinizi ve kendine güvenden ne kadar memnuniyet geldiğini görünce şaşıracaksınız. Aşağıdaki enerji tüketen cihazlarla ilgili alışkanlıklarınızı değiştirmeyi düşünün:

Kurutucu. Dış mekana erişiminiz varsa, bir çamaşır askısına asın ve kıyafetlerinizi dışarıda kurutmaya başlayın. Ayrıca içeride kullanmak için bir kurutma rafı da alabilirsiniz - sadece bir yatak odasına ya da bir pencerenin yanındaki banyoya yerleştirin. Kurutma makinesini kullanmaya devam etmeniz gerekiyorsa, her gün küçük yüklere atmak yerine, kullanımınızı haftada bir veya birkaç kez azaltın.
Her türlü elektrik işleriniz için e-usta.com dan yardım alabilirsiniz

Bulaşık makinesi. Yaptığınız her yükün tamamen dolu olduğundan emin olun. Su koruma yöntemini kullanarak bulaşıkları yıkamak için zamanınız varsa, bu daha da iyidir.

Fırın. Elektrikli bir fırının ısıtılması çok fazla enerji gerektirir. Fırınınız sıcakken haftada bir gün boyunca tüm fırında pişirmeyi planlayın, bunun yerine çeşitli amaçlar için birkaç günde bir ısıtın.

Vakum. Vakum kullanmak yerine her ne zaman süpürün. Bir halı bile, büyük parçalardaki kalıntıları temizlemek için vakumlama seansları arasında silinebilir.

Her şeyi çıkarın. Elektronik ve elektrikli cihazlar, "kapalı" konuma geçtikleri zaman bile takılıyken enerji tüketmeye devam ediyor. Kullanılmayan her şeyi, özellikle de en fazla enerji tüketen bilgisayarları, TV'leri ve ses sistemlerini çıkarmayı alışkanlık haline getirin.

Kahve makineleri, saç kurutma makineleri ve telefon şarj cihazları gibi küçük aletleri unutmayın.

Plug-in hava tazeleyicileri ve gece lambalarını tutmak için gerçekten gerekli olup olmadığını belirleyin.

Eski cihazları yeni modellerle değiştirin. Eski cihazlar daima enerji tasarrufu göz önünde bulundurularak tasarlanmamıştı. Daha eski bir buzdolabınız, bulaşık makineniz, fırınız veya kurutucunuz varsa, yapmanız gereken işleriniz için gerekli olandan daha fazla enerji (ve daha fazla para ödeyerek) kullanıyor olabilirsiniz. Daha fazla enerji verimli olan daha yeni modelleri bulmak için araştırma yapın.

Isıtma ve Soğutma Verimli Kullanılması

Klimayı kapatın. Enerjiyi korumak bazen küçük fedakârlıklar yapmayı gerektirir ve yaz sıcağına daha aşina hale gelmek bunlardan biridir. Klimayı her zaman terk etmek, bir sürü enerji kullanmak ve elektrik faturalarınızı yüksek tutmak için harika bir yoldur.

Eviniz olmadığında klimayı kapatın. İş yerinizde evinizin serin kalması için bir sebep yok.

Klimayı en çok zaman harcadığınız bir veya iki odada kullanın. Serin havayı içeride tutmak için klimalı odalarda kapıları kapatın.

Başka yollarla serinleyin. Günün sıcaklarında serin bir duş alın, havuza gidin ya da gölge ağacının altında vakit geçirin. Klimayı kullanımınızı günde sadece birkaç saat ile sınırlandırmaya çalışın.

Evinizi kışın birkaç derece daha serin tutun. Bir evi ısıtmak başka bir büyük enerji drenajıdır. Termostatı kışın birkaç derece düşürerek kullandığınız enerji miktarını azaltmak mümkündür. Birden fazla giysi giyerek ısınmaya devam edin ve üzerinizdeki battaniyeleri atın.

Evini izole et. Mevsime bağlı olarak serin veya ılık havanın tutulması enerji tasarrufu için önemli bir yoldur. Bir pencere açık bırakılırsa, bir şeyleri sabit bir sıcaklıkta tutmak için klimanız veya fırınınız aşırı hızda gitmelidir.

Evinize bir göz atmak ve bodrum, temel, tavan ve diğer alanların etrafında daha iyi yalıtım gerekip gerekmediğini belirlemek için bir yüklenici kiralayın.

Kapılarınızın ve pencerelerinizin etrafındaki çatlakları kapatmak için kalafat ve conta kullanın. Evinizdeki kirli havayı korumak için kış boyunca pencerelerinizin üzerinden plastik kaplama kullanın.

Daha az sıcak su kullanın. Daha kısa, daha serin duşlar, su ısıtıcınızın günlük olarak ısıtması gereken su miktarını azaltır. Kıyafetlerinizi soğuk bir ortamda yıkamak, çok fazla sıcak su kullanmaktan kaçınmanın bir başka yoludur.

Yorum yaz